Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επικαιρότητα Μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο & Φοροδιαφυγή. Απαράδεκτη η ποινική δίωξη, λόγω δεδικασμένου

Μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο & Φοροδιαφυγή. Απαράδεκτη η ποινική δίωξη, λόγω δεδικασμένου

Με την υπ' αριθμό 743/2014 απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, επί φερόμενης φοροδιαφυγής (άρθρου 17 Ν. 2523/97), κατά την εκδίκαση της οποίας παραστάθηκε προς υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο δικηγόρος Σ.Ν.Τερεζάκης, κηρύχθηκε απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου από προγενέστερη αμετάκλητη απόφαση σε βάρος του ίδιου κατηγορουμένου για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο (άρθρο 25 Ν. 1882/90)


"...Ήδη ο κατηγορούμενος κατηγορείται για τις ίδιες, ως άνω, μερικότερες πράξεις της μη απόδοσης στο Δημόσιο των ιδίων ως άνω ποσών, κατά τις ίδιες χρονικές περιόδους, αλλά υπό τον νομικό χαρακτηρισμό της παράλειψης υποβολής φορολογικής δήλωσης, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου εισοδήματος κατ' εξακολούθηση. Επομένως υφίσταται δεδικασμένο από την προγενέστερη υπ' αριθμό ***/2013 αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Πλημμλειοδικείου Αθηνών και συνακόλουθα πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη για την υπό κρίση πράξη, λόγω δεδικασμένου..."